Runa

SÅ LIKE MENNESKER, SÅ ULIKE LIV

 • Publisert: 04.08.2016, 17:30
 • Kategori: Let's talk
 • Tenk at her sitter jeg i ett av verdens rikeste land. Jeg har familien min, jeg er FRISK og er så heldig at jeg har en jobb som gjør jeg kan spare penger til mer enn bare å fylle kjøleskapet - jeg får fylle hele livet mitt med glede. Trygghet, jeg kan ikke få mer trygghet - jeg har en plass å bo, vet at jeg har både hybel og mat, inntekt og overkommelige utgifter - og sist men ikke minst, alle de som er rundt meg. Vi har ett land med lover, regler og beskyttelse - vi har ytringsfrihet og kan si det vi vil uten å bli straffet med det som er mellom pining og død. Innbyggerene er med på å bestemme hvordan ting skal bli i landet, vi får delta i samfunnsendringene som skjer. Vi får faktisk lov til å gjøre vårt eget land likere sånn vi vil ha det. Jeg har hatt mange år der jeg rett og slett ikke har innsett hvor heldig jeg er. Én ting er å tenke over hvor heldig man er - men en annen ting er å INNSE det. 

  Vi får livet, og mens noen kan nyte det i trygge omgivelser er der andre som ikke engang får prøve det ut. Det er så ubeskrivelig mange mennesker som har håp om en bedre fremtid, som jobber mer og mer, og som får minimalt med mat i uken. Folk som faktisk DØR av sult, sykdom og elendighet. Jeg forstår ikke at vi kan være født i samme år, men ha så ubegripelig forskjellige skjebner. Noen dør, noen overlever - det er verden?
  Skulle ØNSKE vi rike land kunne endre hele verden og gjøre den fin, gjøre at alle kan vokse opp med likere vilkår - at man får sjansen til ett godt liv. 

  Blir provosert til smerten dunker hull i kroppen, vil ikke ha det godt i en verden der altfor mange har det vondt og må leve med det. Vil ikke se på det. 

 • Publisert: 04.08.2016, 17:30
 • Kategori: Let's talk
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Katrine- kosthold & trening

  04.08.2016 kl.19:43

  off, det er utrolig kontraster ja, dessverre :(

  Skriv en ny kommentar

  hits